Παναγιωτόπουλος: Μέγα λάθος το μήνυμα ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό

Αποκαλυπτικός ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων Covid-19 και Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας

«Υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό. Αυτό ήταν μέγα λάθος». Τα λόγια του ομότιμου καθηγητή Δημόσιας Υγείας και μέλος των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων Covid-19 και Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας στο Πρώτο Πρόγραμμα είναι αποκαλυπτικά.

«Πληρώνουμε το λάθος μήνυμα για τις μάσκες», «οι ακριβείς συστάσεις, της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε. Κυριάρχησε αυτό το μήνυμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτή την στιγμή», επισήμανε ανατρέχοντας στο περσινό μήνυμα χαλάρωσης «Πάσχα στο χωριό».

«Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, συνεχίζουμε να τις φοράμε σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων και περισσότερο. Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός μπορούμε να μην τις χρησιμοποιούμε. Όλα αυτά δεν ισοδυναμούν με το τελειώνουμε με τις μάσκες», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση
Διαβάστε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ειδήσεις για να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει