Το νήμα της ενημέρωσης

Κάθε μέρα φτάνει σε καθένα και καθεμιά, από διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, μια ατελείωτη ροή ειδήσεων. Συχνά είναι πληροφορίες αποσπασμένες από το πλαίσιο τους και κατακερματισμένες σε ένα ατελείωτο remix της πραγματικότητας που δεν μοιάζει πάντα αληθινό.

Ορισμένες φορές τα ουσιώδη χάνονται μέσα στο σωρό. Άλλες φορές διαστρεβλώνονται από μηχανισμούς παραγωγής ψεύτικων ειδήσεων. Ενώ κάποτε λείπει μονάχα εκείνο το κρίσιμο τμήμα που τις καθιστά σημαντικές. Η λογοκρισία, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, δεν εξαρτάται πια από την απόκρυψη ειδήσεων, αλλά περισσότερο από τον πληθωρισμό τους.

Το newsletter αυτό έχει φτιαχτεί με σκοπό να εξυπηρετήσει την κατανόηση των σημαντικών ειδήσεων κάθε εβδομάδα, μέσα από τη διασύνδεση τους, την προβολή καλών ρεπορτάζ και άρθρων, την ερμηνεία και τις προεκτάσεις τους.

Γράφεται από ανθρώπους που διαβάζουν και γράφουν επαγγελματικά με άποψη, υπηρετώντας μια δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος που θέλει να οδηγεί σε λύσεις. Το Νήμα θέλει να σχετίζεται τους χρήστες του προκειμένου να γίνεται πιο χρήσιμο για εκείνους και εκείνες. Κι επειδή η αλήθεια δεν είναι ποτέ σχετική -αλλά δεν είναι πάντα και μοναδική- το Νήμα καταγράφει τις ειδήσεις από την σκοπιά της ηθικής ευκρίνειας.

Γι’αυτό το σκοπό συντάσσεται από την ομάδα της Nema Media και από αξιόπιστους συνεργάτες σε ένα φάσμα δραστηριοτήτων που εκτείνεται από την πολιτική έως την οικονομία, τις διεθνείς ειδήσεις, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.


Συντελεστές

Δημοσιογράφος με ενδιαφέρον για τα Μέσα και την εξέλιξη τους, την…
O Μιχάλης Παναγιωτάκης σπούδασε φυσικός και ξεκίνησε ως αρχιτέκτονας…
Share a little biographical information to fill out your profile.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ειδήσεις για να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει