Feedback: Το νήμα της επικοινωνίας μας!

Καλησπέρα σας

Την Παρασκευή το απόγευμα σας στείλαμε το τρίτο newsletter με επιλογές δημοσιευμάτων και σχόλια πάνω σε θέματα που μας απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Η φιλοσοφία του Digest είναι να βοηθά τους αποδέκτες του να καταλαβαίνουν καλύτερα τις ειδήσεις της εβδομάδας, ή να τους υπενθυμίζει ειδήσεις που περάσανε στα ψιλά, όμως έχουν για εμάς ειδικό ενδιαφέρον!

  • Για παράδειγμα η διάσταση που μας απασχόλησε στο τραγούδι του Μιθριδάτη είναι το virality του και η πιθανότητα οργανωμένης παρέμβασης στα trends του Youtube. Δώσαμε μια εικόνα των ποσοτικών μεγεθών με σκοπό να ερευνήσουμε περαιτέρω το θέμα και να επανέλθουμε.

  • Στην υπόθεση των εμβολιασμών οι απλοί αριθμοί ήταν αρκετοί για να καταλάβει κανείς ποια είναι η πραγματική εικόνα σχετικά με την ανοσία της κοινότητας, πίσω από την προπαγάνδα.

  • Ένα ντοκουμέντο από την Δαμασκό έδωσε ανάγλυφα την εικόνα πως είναι η ζωή στη Συρία σήμερα.

  • Και το podcast με τον Μανόλη Κορρέ μας αποκάλυψε την πλευρά της ιστορίας της τσιμεντόστρωσης της Ακρόπολης που δεν είχαμε ακούσει.

Η θεματολογία που προσπαθούμε να καλύψουμε αρθρώνεται γύρω από τους άξονες της ελληνικής επικαιρότητας, της διεθνούς ειδησεογραφίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης. 

Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πρίσμα που θα αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα μας και τα ενδιαφέροντα της κοινότητας που θέλουμε να δημιουργήσουμε και γι’ αυτό για άλλη μια φορά θέλω να σας παροτρύνω να μας στείλετε σχόλια ή παρατηρήσεις, καθώς είναι για εμάς σας πολύ σημαντικό

Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί στη λίστα μας 58 αποδέκτες, οι οποίοι προτιμούν το email σε ποσοστό 54%, κάτι που μας οδηγεί στη σκέψη για ενίσχυση του site

Σε αυτή τη φάση προχωράμε σε δύο περαιτέρω ενέργειες:

  • Είσαγουμε σταδιακά ένα φάκελο αναφοράς ώστε να μπορεί να ανατρέξει κάνεις οποιαδήποτε στιγμή προκειμένου να αντλήσει τα βασικά στοιχεία ενός θέματος που βρίσκεται στη δημόσια συζήτηση. Για παράδειγμα πόσα ξέρουμε με ασφάλεια για το εμβόλιο της Astra Zeneka; Ποιο είναι το πρόβλημά με το νόμο για την γονική μέριμνα που ασκούν τα χωρισμένα ζευγάρια που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα;

  • Ξεκινάμε συστηματική καταγραφή των κειμένων, ηχητικών ντοκουμέντων και βίντεο που συναντάμε online και τα οποία ελέγχουμε και επεξεργαζόμαστε προτού τα εισάγουμε στις συλλογές μας. Αυτή είναι μία πειραματική λειτουργία που θέλουμε να μοιραστούμε με τα μέλη της κοινότητας του «Νήμα»

Γι’ αυτό σας καλώ να μας στέλνετε αυτά που διαβάσατε, ακούσατε, είδατε και σας εντυπωσίασαν ή σας προκάλεσαν απορία ώστε να προστίθενται σε ένα κοινό thread, το οποίο μπορεί να είναι ανοικτό σε όποιον ενδιαφέρεται ή κλειστό για επεξεργασία από την συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες μας.

Ένα ενημερωτικό νήμα το οποίο θα επεξεργαζόμαστε και από το οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε μαζί να συγκροτήσουμε ένα διακριτό βλέμμα πάνω στην επικαιρότητα

Υπάρχουν ακόμη πολλές ιδέες που θα μοιραστούμε μαζί σας το επόμενο διάστημα, καθώς θα τις θέτουμε σε τροχιά υλοποίησης.

Η ανάπτυξη της «κοινότητας» είναι στοιχείο ταυτότητας για το «Νήμα».

Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, είτε απαντώντας σε αυτό το thread, ή μέσω email, ή και ζωντανής επικοινωνίας μέσω google meet!

Με εκτίμηση

Ματθαίος & Μιχάλης

3 σχόλιο
Αφήστε μια απάντηση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ειδήσεις για να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει